Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, fiind întrebat despre contestatarii săi din partid, că ”funcţia de preşedinte al PSD nu se ia cu japca” şi a precizat că va decide în câteva zile în privinţa convocării Comitetului Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se va cere acest lucru, Liviu Dragnea a răspuns: ”Pe mine mă interesează să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altora şi nici temele impuse de Iohannis”.

Întrebat, de asemenea, dacă funcţia de preşedinte se dă sau se câştigă, Dragnea a replicat: ”Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca. Se ia prin vot masiv şi nu poţi s-o tranzacţionezi ca la piaţă”.

Întrebat dacă ar trebui convocat un Comitet Executiv Naţional, liderul PSD a spus că a vorbit cu foarte mulţi colegi, va mai discuta luni şi marţi, apoi va decide.

Fostul premier Mihai Tudose a răspuns ironic luni întrebărilor privind existenţa scrisorii a peste 20 de lideri PSD care ar dori schimbarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, spunând că nu poţi afirma că nu există Declaraţia de independenţă a Statelor Unite pentru că nu ai văzut-o.”Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”, le-a spus Mihai Tudose jurnaliştilor. Fostul premier a precizat că el nu a semnat acea scrisoare.

Peste 20 de lideri din filialele judeţene ale PSD au avut, începând de miercuri, întâlniri cu Liviu Dragnea la sediul central al partidului, pe fondul tensiunilor din ultima perioadă apărute între el şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Potrivit unor surse politice, mai mulţi lideri PSD i-ar fi cerut lui Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului şi să orgnizeze cât mai curând un Comitet Executiv.

Potrivit unor surse din partid, peste 20 de lideri PSD ar fi semnat o scrisoare prin care se urmăreşte schimbarea lui Dragnea de la conducerea partidului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.