Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la ieşirea de la Academia Română, referitor la parteneriatul civil, că PSD este un partid tolerant, nu unul cu atitudini radicale, motiv pentru care sprijină conceptul că în România există loc pentru toată lumea, indiferent de orientarea sexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Denes şi eu il sfătuiesc şi pe el şi pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata tăria că în societatea românească avem loc toţi şi trebuie să ne respectăm unii pe alţii”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă este de acord cu afirmaţia senatorului social-democrat Ioan Deneş, care a spus că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că „încalcă“ libertatea atunci când îşi „externalizează“ comportamentul.

Liderul PSD a mai spus că această chestiune va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Naţional de la Sinaia.

„Le spun tuturor şi o sa discutam mai apăsat la Sinaia, poate aerul de munte o să le faca bine şi o să le dea capacitatea de înţelegere mai mare a ceea ce înseamnă PSD şi a ceea ce înseamnă viziunea PSD”, a completat preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă PSD sprijină parteneriatul civil, Liviu Dragnea a spus: „PSD sprijină toleranţa, sprijină ideea, conceptul că în România avem loc cu toţii. Nu trebuie să ne războim între noi, pentru că trebuie să fim uniţi”. 

Aproximativ 30 de persoane, membri ai comunităţii LGBT, au protestat, sâmbătă, la sediul PSD din Bucureşti, faţă de declaraţiile făcute de senatorul Ioan Deneş, care a afirmat că homosexualii care se ţin de mână pe stradă îi "lezează" libertatea.

Senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi "lezează" şi "încalcă" libertatea atunci când îşi "externalizează" comportamentul şi merg de mână pe stradă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.