Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, referitor la impozitul pe venitul global, că Guvernul s-ar putea să ia decizia să nu mai folosească consultanţi fiscali şi să amâne cu un an introducerea deducerilor pe bază de chitanţe, perioadă în care să se informatizeze administraţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Şi mai sunt două chestiuni legate de capacitatea administrativă, logistică şi informatică a ANAF – este o problemă, şi altă problemă o reprezintă necesarul de 30, 30 şi ceva de mii de consultanţi fiscali. Şi s-ar putea să luăm decizia ca să nu mai folosim consultanţi fiscali şi să amânăm cu un an, adică să intre în vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitanţe, n.r) , perioadă în care să informatizăm adminstraţia şi omul să nu mai fie nevoit să aibă acei consultanţi fiscali pentru că va primi prin sistem informatic formularele pe care să le trimită înapoi şi să-şi plătească şi taxele şi impozitele”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a susţinut că este necesară „compatibilizarea sistemelor informatice”. „ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finanţe are un alt sistem informatic, administraţiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite şi lucrăm acum cu o echipă mai largă în aşa fel încât să se uniformizeze sistemele informatice”, a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Antena 3, că există posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodărie şi noua modalitatea de calcul a dărilor către stat ar putea fi amânată cu un an, dacă nu va exista garanţia că va exista un număr suficient de consultanţi fiscali pentru populaţie.

”Nu avem de gând să renunţăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenţie dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înfiinţarea acelui corp de 35.000 de consultanţi fiscali. Dacă vom ajunge la concluzia că actualul sistem nu ne dă garanţia că, până la finalul anului 2018, aceşti consultanţi fiscali pot fi identificaţi, atunci putem amâna cu un an”, a declarat Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.