Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la DNA luni dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că "orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere". Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie a fost făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat. Liderul PSD a fost audiat de procurori aproximativ 30 de minute, el nefăcând declaraţii la ieşirea de la DNA. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, pentru fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Liderul PSD a ieşit de la DNA, fără a face declaraţii; el ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, pentru fapte de corupţie.

Dragnea a ieşit de la DNA în jurul orei 9.30.

El s-a urcat în maşină, fără a face declaraţii.

Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie.

Liviu Dragnea a ajuns la DNA, unde a fost aşteptat de către zeci de membri ai PSD. Marian Neacşu: Orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere

Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, spunând că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

El a fost aşteptat de către un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai PSD, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8.00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către aceştia.

Liviu Dragnea şi-a făcut cu greu loc prin mulţime, fiind flancat de jandarmi.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea se află vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputatul Claudiu Manda, şef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI şi deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma. Ei au susţinut că nu au vorbit cu Liviu Dragnea despre intenţia lor de a veni să îl susţină la DNA.

"Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (...) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică", a spus Marian Neacşu.

La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.

"Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului", a afirmat Paul Stănescu.

La DNA a venit pentru a-l susţine pe Dragnea şi Claudiu Manda.

"La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (...) Nu am venit să punem presiune. Nu am votbit acest lucru cu dumnealui", a afirmat senatorul Claudiu Manda, lider al PSD Dolj.

În faţa sediul PSD se află şi câţiva contestatari ai lui Dragnea.

La această oră, este audiat la DNA şi omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum. Omul de afaceri, care este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, a ajuns la DNA înaintea lui Dragnea.

La sediul DNA au fost mobilizate forţe de ordine impresionante.

Anunţul privind prezenţa lui Dragnea la DNA a fost făcut cu o zi în urmă chiar de el, care nu a precizat însă în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie. "Voi merge mâine la DNA", a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat. 

În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: "Ce contează?". "Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat", a continuat liderul PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: "S-ar putea să fie cam mult".

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia. 

De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.