Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a gândit "să mai bage mâna un pic în buzunarul românilor", cu taxa pentru cei care îşi aleg un doctor anume, el întrebând cum poate un partid social-democrat să promoveze o iniţiativă care să-i afecteze tocmai pe cei cu bani puţini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul condus de Alexandru Rafila a pregătit un act normativ prin care se introduce o plată în plus pentru servicii medicale oferite de stat, dacă pacientul vrea să îşi aleagă un medic anume, în condiţiile în care românii plătesc deja contribuţii la sănătate. PSD privatizează sănătatea? Cum poate un partid care susţine că este de partea românilor vulnerabili să promoveze o iniţiativă care să afecteze în principal tocmai pe românii cu bani puţini?", a scris luni pe Facebook, senatorul PNL, Liviu Brătescu.

Parlamentarul liberal a precizat că mulţi români nici nu beneficiază de serviciile pentru care li se reţine din salariu, din cauză că sistemul merge greu, iar uneori trebuie să aştepte şi două, trei luni să facă analize de sânge sau alte operaţiuni medicale.

"În loc să profesionalizeze actualul sistem, să reformeze mecanismele actuale de decontare şi acces la sănătate pentru cei care plătesc bani mulţi din salariu, ministrul Alexandru Rafila s-a gândit să mai bage mâna un pic în buzunarul românilor, cu o taxă pentru cei care îşi aleg un doctor anume. Un drept legal al nostru, de a ne alege medicul în care avem încredere, este folosit de Alexandru Rafila pentru a face şi mai mulţi bani pe seama noastră", a precizat senatorul PNL, Liviu Brătescu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, referindu-se la "posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăţi reglementate legal şi suportate de beneficiar", prevăzută în Strategia naţională de sănătate pentru perioada 2023-2030, pusă în dezbatere publică, că nu este vorba de niciun fel de taxare dublă a pacienţilor.

El a afimat că este vorba despre o opţiune ca medicii de la spitalul să stat să lucreze peste program în regim privat, în cazul în care există solicitări pentru anumiţi medici.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.