Lista cu candidaţi a PNL Timiş pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost validată de Biroul Politic Naţional al partidului. Pe primul loc la Senat se află Alina Gorghiu, iar la Camera Deputaţilor lista este deschisă de rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Senat, lista este deschisă de preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în prezent deputat, urmată de Claudiu Buciu, consilier local al municipiului Lugoj, care la alegerile locale a candidat ca independent pentru postul de primar al oraşului, obţinând aproape 30 la sută din voturi şi aflându-se pe locul al doilea, după actualul primar, Francisc Boldea (PSD).

Pe următoarele două poziţii se află Mariana Nagy, fost preşedinte al organizaţiei de femei a PDL Timiş, şi Floin Răvăşilă, fost consilier judeţean.

La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, urmat de senatorul Ben Oni Ardelean şi de Pavel Popescu, stabilit în Norvegia. În urmă cu un an, după tragedia din clubul Colectiv, Pavel Popescu s-a implicat în transferarea în Norvegia a unor răniţi aflaţi în spitale din România.

Pe locul al patrulea la Camera Deputaţilor se află fostul subprefect de Timiş Liliana Oneţ, iar iar lista continuă cu Maria Eugenia Barna, Ovidiu Drăgănescu, Cornel Sămărtinean, Longin Popescu, Alexandru Bronţ şi Daniela Mariş.

Vineri, Alina Gorghiu declara, la Timişoara, că a primit ”cu încântare” invitaţia de a candida pe primul loc la Senat pe listele PNL Timiş la alegerile parlamentare şi că va lua o decizie după ce va discuta cu primarii liberali din judeţ, ea adăugând că listele vor fi validate luni.

În 13 octombrie, Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a invitat-o pe Alina Gorghiu că candideze pe primul loc pe lista pentru Senat. Iniţial, pentru acest loc a fost propus Vasile Blaga, care este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.