Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat vineri, în dezbaterilor comisiei de învăţământ pe legile educaţiei naţionale, despre amendamentul care dă posibilitatea exmatriculării elevului din învăţământul obligatoriu, în cazuri grave, că această exmatriculare nu înseamnă că nu se poate reînmatricula elevul la altă unitate de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acest amendament permite exmatriculare pentru cazurile extrem de grave, sigur, cu o procedură care să asigure dreptul la contestaţie, dreptul la apărare etc. şi sigur că această exmatriculare nu înseamnă că nu se poate reînmatricula elevul la altă unitate de învăţământ şi, sigur că da, după ce există un program în care să existe consiliere, să existe ajutorul necesar pentru îndreptarea comportamentului”, a spus Ligia Deca. ”Considerăm însă că, având în vedere situaţiile din ultimele luni de violenţă în şcoală, trebuie să avem prevederi”, a precizat ministrul, ea arătând că s-au inspirat din ceea ce se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene. ”Ne-am uitat şi la ceea ce se întâmplă în alte state ale Uniunii Europene care, chiar dacă învăţământul este obligatoriu şi garantat, au această posibilitate de exmatriculare din unitatea de învăţământ pentru cazurile cele mai grave”, a arătat ministrul Educaţiei. Ea a mai explicat că reînmatricularea în acelaşi an şcolar sau în cel următor va fi stabilită "prin legislaţie secundară". ”Cred că fiecare caz este aparte şi, în funcţie de evaluarea profesioniştilor, se poate determina dacă reintegrarea se poate face imediat sau este nevoie de o perioadă de consiliere, de îndreptare, de reevaluare şi aşa mai departe”, a afirmat ea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.