Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu, judeţul Iaşi, cere viitorului Guvern să decidă preluarea de către administraţia centrală, de la administraţiile locale, a plăţilor pentru persoanele cu handicap, arătând că în cazul în care astfel de cazuri sunt numeroase într-o comunitate, cheltuielile sunt mari şi pot fi înregistrate întârzieri, ” ceea ce nu se cuvine să se întâmple”, iar starea de sănătate a populaţiei „este un atribut naţional, nu local”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Numai în acest an, competenţele cu privire la plata salariilor pentru persoanele cu handicap au fost trimise către autorităţile locale. Ştim prea bine cum fluctuează aceste dosare: vin, pleacă, pentru că starea de sănătate a populaţiei nu este o vină a autorităţilor locale, aşa fel încât dacă ai marele ghinion să ai un număr foarte mare de persoane cu handicap în comunitate, va trebui să ai un buget să acoperi cheltuilelile lor. Şi sunt astăzi comunităţi care au întârzieri la plata acestor drepturi ceea ce nu se cuvine să se întâmple cu astfel de persoane. Marea rugăminte ar fi, dacă pe viitor, se găsesc soluţii ca această competenţă să fie reluată la stat, deoarece starea sănătăţii este un atribut naţional, şi nu local. Şi am avea marea rugăminte la noul guvern de a găsi posibilităţi de a prelua aceste cheltuieli. Pot să fie oriunde persoanele cu handicap: în Iaşi, în Arad, în Timişoara, oriunde, dar trebuie statu să asigure această cheltuială” a afirmat sâmbătă, în discursul ţinut la Liga Aleşilor Locali ai PNL, primarul Benone Moruzi.
Edilul, ieşean a spus a discutat cu colegi de-ai săi  „mai în glumă în serios” că dacă ar reveni în sarcina administraţiei locale întreţinerea deţinuţilor, ar înţelege să întârzie, dar nu este cazul să se ajungă la întârzieri pentru persoane cu handicap. 
 
Edilul a precizat că edilii îşi doresc descentralizare, dar vor în acelaşi timp să se asigure şi fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor rurale.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.