Preşedintele UMDR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că reprezentanţii Uniunii sunt furioşi şi trebuie să clarifice, prin schimbări legislative, articolele interpretabile în privinţa folosirii simbolurilor comunităţii şi a limbii materne, precizând că astfel trebuie să se asigure ca niciun judecător să nu aplice propriile sale idei în locul legii. El a argumentat, amintind ce s-a întâmplat cu plângerea UDMR după ce fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a spus despre limba maghiară că este ”limba cailor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kelemen Hunor a afirmat, la Congresul UDMR de la Timişoara, că în mandatul său de preşedinte a abordat probleme specifice comunităţii maghiare care au fost ţinute închise în sertare de către guverne. 
“Sunt deosebit de mândru că, în ultimii patru ani, am abordat şi probleme specifice comunităţii maghiare care, pentru mult timp, au fost ţinute închise în sertare de către guverne. Localităţile noastre pot folosi în mod oficial propriile steaguri şi steme, dar, din păcate, acest lucru a adus cu sine şi multe atacuri, lucru pe care nu-l putem evita în acest moment. Nu putem evita faptul că tot felul de persoane nechibzuite ne dau în judecată, nici faptul că unii judecători decid după bunul lor plac, după propriile lor valori şi care, în unele cazuri, nu fac dreptate”, a afirmat liderul UDMR. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a precizat că trebuie înlocuite articolele interpretabile în privinţa folosirii simbolurilor comunităţii şi a limbii materne. 
“Atunci când, în urmă cu mulţi ani, fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a spus despre limba maghiară că este <<limba cailor>>, plângerea noastră a fost respinsă de către un judecător pe motiv că nu a existat nicio discriminare, deoarece calul este un animal simpatic. Ne spune judecătorul acest lucru.
Deci, ne-am întâlnit şi cu astfel de justificări. Suntem furioşi şi trebuie să clarificăm, prin schimbări legislative, articolele interpretabile în privinţa folosirii simbolurilor comunităţii şi a limbii materne. Trebuie să ne asigurăm ca niciun judecător să nu aplice propriile sale idei în locul legii. Dar, cu toate acestea, am făcut un pas semnificativ înainte”, a mai transmis Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.