Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a firmă că rectificarea bugetară adoptată de Parlament este un ”puci demagogic şi populist, periculos pentru economia României”. Paşcan susţine că asta arată goana după voturi a PSD, dar şi faptul că sunt conştienţi că nu vor ajunge la guvernare şi vor să dinamiteze finanţele ţării pentru următorii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Puci demagogic şi populist, periculos pentru economia României: PSD a dat electoral asaltul asupra Parlamentului, cântând voios «mă-mprumut la cămătari, ca să dau la lăutari» PSD şi sateliţii săi politici încearcă să dea foc vistieriei ţării, aflate oricum într-o stare critică. Azi, în plenul camerelor reunite ale Parlamentului, au declanşat mascarada, s-au pus pe majorări, pe dat pomeni din resurse şi bani care nu există, o dovadă de maximă iresponsabilitate politică.

Înţeleg, pesediştilor le este greu să dea ochii cu electoratul după guvernarea Dragnea-Dăncilă şi circul naţional de rigoare”, a transmis, marţi, liderul deputaţilor PMP:

Marius PAşcan afirmă că, în plină criză gnerată de coronaviru, ”creşterea pensiilor cu 40%, dublarea alocaţiilor, stimulentul acordat profesorilor şi creşterea anticipată a salariilor înseamnă un deficit bugetar brutal de 20%, care conduce inechivoc către falimentul economiei naţionale”.

”Cifrele nu mint. În perioada ianuarie – iulie 2020, veniturile curente ale Guvernului au fost de 164,2 miliarde de lei. În acelaşi interval, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială au fost de 143,1 miliarde de lei. Din tot ce a încasat statul român, 87,1% s-a dus pe salarii şi pensii. Prin comparaţie, veniturile fiscale (taxe şi impozite) au fost de 83,9 miliarde de lei. Deci, pentru salarii şi prestaţii sociale, statul român plăteşte deja aproape dublu comparativ cu cât reuşeşte să încaseze din taxe şi impozite. Numai creşterea pensiilor cu 40% înseamnă un efort bugetar anual de aproape 10 miliarde de euro, fonduri care, pur şi simplu, nu există decât în imaginaţia colectivă a unor iresponsabili, preocupaţi doar de propria demagogie populistă, cu impact preponderent electoral şi destabilizator pentru ţara noastră”, a mai transmis PAşcan.

Potrivit acestuia, ”această tentativă a PSD înseamnă disperare după voturi şi sabotaj pentru următorii patru ani în bunul stil al guvernanţilor din perioada 2007 – 2008”.

”Ştiind că nu are cum să ajungă la guvernare, PSD încearcă să mineze terenul următoarei guvernări. Din aceste raţiuni simple, dar şi pentru că nu ne plac politicienii populişti care se laudă pe banii imaginari ai altora, PMP nu poate vota rectificarea bugetară în forma modificată de PSD şi de sateliţii săi în Parlament. Când nava se scufundă, cauţi să astupi găurile, nu bei şampanie după cum ne îndeamnă socialiştii şi baronii de caviar”, a mai afirmat liderul deputaţilor PMP.
Acesta subiniază, însă, că PMP nu oferă un cec în alb Guvernului.

”Credem cu tărie că Executivul i-a înşelat pe pensionari în anul 2020 neaplicând, încă din ianuarie, legea 263/2010 care ar fi trebuit să ducă la o creştere cu 10,3% a pensiilor pe întreg parcursul anului. Şi faptul că Guvernul nu a aplicat legea este o problemă în sine care ar merita discutată mult mai profund, decât aberaţiile propuse azi de PSD. Cele 13,9 procente oferite de Guvern pentru patru luni reprezintă o sumă mai mică decât 10,3% pe tot parcursul anului. În medie, fiecare pensionar a fost furat, în 2020, cu 901 lei. Bani pe care PMP crede că Executivul ar trebui să-i plătească retroactiv”, a mai transmis Paşcan.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.