Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, susţin, miercuri, că nu au discutat despre demiterea liberalului Ionuţ Lupu de la APIA de către ministrul social-democrat de la Agricultură. Cei doi au precizat că este vorba despre un funcţionar public, nefiind funcţie politică, atributul fiind al ministrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am discutat cu domnul Lupu, este o chestiune care ţine nemijlocit de activitatea internă la Ministerul Agriculturii., Sincer, chiar nu am avut timp să discutăm despre acest aspect şi nu vreau să speculăm”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, întrebat despre demiterea directorului APIA, liberalul Ionuţ Lupu.

Acesta a adăugat că, înainte de a lua o poziţie în această chestiune ar trebui să aibă date despre ce s-a întâmplat.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este vorba despre un funcţionar public.

”Nu este funcţie politică. Nu am auzit ca vreodată eu cu domnul Ciucă să fi împărţit funcţiile publice. Ar fi trebuit să fim arestaţi amândoi. Este atributul ministrului, nici nu trebuie să mă informeze”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a adugat că este bine că se fac verificări de către anchetatori cu privire la posibile încălcări ale legii.  

”Dacă este vreo ilegalitate, mă bucur mult că este DNA sesizat, Parchetul European”, a adăugat Ciolacu.

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a semnat, marţi, ordinul de demitere a şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuţ Lupu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.