Preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, spune că unul dintre obiectivele importante ale partidului în această perioadă trebuie să fie construcţia alternativei la actuala putere şi că, "pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea ţării actuala putere abuzivă şi discreţionară", PNL este singurul partid care poate coagula forţele de opoziţie pe o platformă de acţiune împotriva PSD şi care trebuie să înceapă un dialog onest cu forţe politice precum USR, PMP sau România Împreună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat miercuri seară pe Facebook, senatorul liberal Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL, spune că partidul trebuie să propună un protocol de colaborare a forţelor de opoziţie şi că unul dintre obiectivele importante ale partidului în această perioadă trebuie să fie construcţia alternativei la actuala putere. 

"Pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea ţării actuala putere abuzivă şi discreţionară, PNL este singurul partid care poate coagula forţele de opoziţie pe o platformă de acţiune împotriva PSD. Trebuie să începem un dialog onest şi plin de perspective cu forţe politice care fac opoziţie la PSD, cum ar fi USR, PMP sau România Împreună. Orice discuţie trebuie să plece de la valori comune şi de la direcţii de acţiune convenite între parteneri, tocmai pentru ca orgoliile şi interesele mărunte să nu împiedice construcţia alternativei la PSD", afirmă liderul PNL Prahova.

El spune că va propune conducerii PNL iniţierea unui protocol de colaborare la nivel central între partidele de opoziţie pentru a putea înlătura PSD de la putere şi "pentru a aduce România pe drumul stabilităţii şi normalităţii".

Iulian Dumitrescu afirm[ c[, dincolo de vorbe, PNL trebuie să cuprindă în protocolul de colaborare trei cerinţe fundamentale: apărarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor, susţinerea, prin măsuri concrete, a capitalului românesc şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni.

"În condiţiile în care acţiunile politice ale puterii actuale încalcă valorile fundamentale ale liberalismului, care sunt, în acelaşi timp, şi valorile regimurilor politice democratice, PNL invită forţele politice să îşi unească forţele pentru a readuce România pe drumul său firesc", adaugă prim-vicepreşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.