Parlamentari şi primari liberali au dezvelit, luni, la Camera Deputaţilor, un bust al lui Avram Iancu la Camera Deputaţilor, unde participanţii, acompaniaţi de taraful ”Horea”, au cântat melodii patriotice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvelirea bustului a avut loc în prezenţa liderului PNL Ludovic Orban.

Evenimentul a fost organizat de către deputatul Corneliu Olar, care a afirmat: ”Avram Iancu a intrat în Parlamentul României în sărbătoarea Centenarului. Ziua de astăzi, 19 noiembrie 2018, este o zi importantă pentru toţi moţii, pentru Ţara Moţilor şi mai ales pentru Parlamentul României. Astăzi, cu doar câteva zile înainte de sărbătorirea Marii Uniri de la 1 decembrie, avem bucuria şi onoarea ca aici, în Parlamentul României, să dezvelim bustul marelui erou Avram Iancu. Simpla rostire a numelui lui Avram Iancu trezeşte sentimente de patriotism şi mândrie naţională pentru că Iancu este cel mai tânăr şi mai iubit erou al tuturor românilor”.

La final, participanţii au îngenuncheat în faţa bustului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.