Deputatul socia-democrat Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că PSD va depune o moţiune de cenzură atunci când Guvernul va modifica, prin ordonanţă de urgenţă, legea pensiilor publice. Vasilescu a spus că există bani pentru pensii. "Domnul Cîţu a spus de la începutul anului că a prins banii de pensii în buget. În funcţie de aceste afirmaţii pe care le-a făcut s-a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăşi inadmisibil”, a susţinut ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Olguţa Vasilescu a mai spus nici recalcularea celor cinci milioane de pensii nu a fost respectată până acum. 

"Aş vrea să atragem atenţia Ministerului Muncii asupra faptului că nici cealaltă prevedere din legislaţie care prevede recalcularea tuturor celor cinci milioane de pensii nu s-a respectat până în acest moment, în sensul că de la 1 ianuarie 2020 ar fi trebuit deja să înceapă recalcularea pe noua formulă a tuturor celor cinci milioane de dosare. Practic, ne-am dat seama de la începutul anului că nu au de gând să aplice legea pensiilor din moment ce nu au început deja recalculările”, a explicat fostul ministru al Muncii. 
 
Vasilescu a precizat că există bani pentru mărirea punctului de pensie. 
 
"Mă veţi întreba probabil de unde bani pentru 40% majorarea punctului de pensie şi o să vă răspund că guvernul PSD s-a împrumutat în termen de trei ani cu suma de 17 miliarde de euro, iar guvernul PNL în şase luni de zile s-a împrumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară vreo autostradă nouă în România, nu s-au dat bani în plus pentru veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. (…) Noi am reuşit să scădem în trei ani de zile datoria publică de la 39% la 36%, iată că cei de la PNL au reuşit să se împrumute într-un ritm în care au dus din nou datoria publică în acest an la 39%. Deci nu pot să vină să spună că nu au bani. Mai mult decât atât, cheltuielile care sunt făcute pentru pandemie, practic, costurile pandemiei cu tot ce înseamnă aparatură şi medicamente în spitale au fost suportate de autorităţile locale”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu. 
 
Ea consideră că este inadmisibil să se spună că nu sunt bani de pensii în condiţiile în care ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus de la începutul anului că banii pentru pensii au fost prinşi în buget. 
 
"Domnul Cîţu a spus de la începutul anului că a prins banii de pensii în buget. În funcţie de aceste afirmaţii pe care le-a făcut s-a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăşi inadmisibil”, a explicat fostul ministru al Muncii.
 
Olguţa Vasilescu a mai cerut Guvernului să respecte legea şi să termine cu "jaful" din această pandemie. 
 
"De asemenea, ca şi sursă de finanţare eu cred că ar trebui să termine cu jaful pe care l-au început în această pandemie pentru că doar dacă luăm articolele scrise de presă şi adunăm sumele de acolo care sunt plătite în plus pentru echipamente medicale şi aparatură medicală, o să vedem că 10 miliarde de lei reprezintă o glumă. Cerem Guvernului României să respecte legea. Ei au cerut tuturor persoanelor vârstnice să respecte legea în sensul că trebuie să stea izolate în casă, să nu îşi mai vadă rudele în această perioadă. E momentul ca şi ei să respecte legea în ceea ce priveşte persoanele vârstnice”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dvs, de la 1 septembrie ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o ordonanţă de urgenţă, iar în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură", a anunţat Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.