Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilşescu spune că nu s-a înşelat când spunea că actualul ministru Violeta Alexandru nu a citit noua lege a pensiilor şi afirmă că aceasta habar nu are că la pensia minimă s-au făcut corecţii în funcţie de perioada lucrată, întrebând-o când începe să recalculeze cele 5 milioane de pensii, pe noua formulă, din noua lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mă uit la emisiunea Violetei Alexandru şi îmi dau seama că nu m-am înşelat când spuneam că nu a citit noua lege a pensiilor. Habar nu are că la pensia minimă s-au făcut corecţii în funcţie de perioada lucrată... Visează o nouă lege a pensiilor, dar nici măcar nu a citit-o pe cea votată de parlament!  Violeta, când începeţi să recalculaţi cele 5 milioane de pensii, pe noua formulă, din noua lege, astfel încât să se corecteze inechităţile despre care ai mai auzit şi tu, vag, câte ceva? Tu atât mai ai de făcut! Aplicarea legii prin recalculare!”, scrie pe Facebook fostul ministru al Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că trebuie să existe o diferenţă între beneficiarii pensiei minime care nu au muncit niciodată şi cei care au pensii mici pentru că au stagii de cotizare reduse. „Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.