Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă, luni, că a cerut Guvernului includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am solicitat, astăzi, Guvernului României, printr-o adresă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane. Memorandumul prezentat de Ministerul Justiţiei prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi secţia exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se aminteşte faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme şi riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât şi pentru poliţia penitenciară”, a scris, luni, pe Facebook, Lia Olgiţa Vasilescu.

Primarul din Craiova afirmă că, deşi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu şi chiar şi o grădiniţă, acesta nu a fost inclus în lista Ministerului Justiţiei.

”Astfel, am solicitat Guvernului României să ţină cont de doleanţele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localităţii”, a mai transmis primarul.

În adresa transmisă Executivului, primarul din Craiova explică faptul că penitenciarul din zona centrală are în vecinătate Liceul Militar ”Tudor Vladimirescu” şi Grădiniţa cu program prelungit ”Petrache Poenaru”, iar accesul se face dintr-o arteră extrem de circulată din oraş, care devine ”impracticabilă în intervalele alocate vizitelor în penitenciar”.  

De asemenea, Primăria Craiova apreciază că prezenţa penitenciarului într-un cartier dens populat ridică riscuri de securitate pentru populaţie şi autorităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.