Legea de eliminare a pensiilor speciale, propusă de PNL, a fost adoptată marţi, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri. Voturile favorabile au aparţinut deputaţilor PSD, PNL USR, PMP, dar şi unora dintre cei de la Pro Europa, minorităţi şi ALDE. Toţi deputaţii UDMR prezenţi s-au abţinut de la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă a PNL privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost votată de 247 de parlamentari, înregistrându-se şi 21 de abţineri.

Voturile ”pentru” au aparţinut PSD (113), PNL (72) USR (23), PMP (10), ALDE (3), Pro Europa (11), minorităţi (10), neafiliaţi (5).

S-au abţinut de la vot deputaţi UDMR (13), ALDE (3) şi câte unu de la grupul minorităţilor şi de la cel al Pro Europa.

Proiectul USR, propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, care avea raport de respingere, a fost respins de plen cu 216 de voturi.

După controlul constituţionalităţii, legea de eliminare a pensiilor speciale va merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.