Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, într-un interviu, referindu-se la declaraţiile lui Victor Ponta conform cărora Liviu Dragnea se ruga de ea şi de fostul adjunct al SRI Florian Coldea să îl ajute cu dosarul penal, că nu comentează declaraţiile făcute de inculpaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu comentez ce zic inculpaţii", a declarat Kovesi.

Ea a remarcat că "de aproape doi ani e o modă ca anumiţi inculpaţi să invoce tot felul de situaţii, presupuse, inventate, care nu corespund realităţii".

"Eu am obligaţia de rezervă ca magistrat şi nu pot intra în dialog cu inclupaţii", a precizat şefa DNA.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, realizat de Iniţiativa România, în parteneriat cu revista Vice România, Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate şi Ambasada Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Fostul lider al PSD Victor Ponta a susţinut că pe un singur coleg din PSD - Liviu Dragnea - l-a văzut cu ochii săi şi l-a auzit cu urechile sale când se ruga de Laura Codruţa  Kovesi şi de Florian Coldea să îl ajute cu dosarul penal şi "în timp ce se lupta pentru el însuşi nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi". Ponta mai spune că nu vrea să vorbească despre aceste lucruri pentru că îi pare rău de toţi cei care au votat PSD şi au alte aşteptări şi pentru că nu vrea să se bage din nou în “Mocirlă” cu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, că nu a întâlnit-o niciodată pe Codruţa Kovesi.

"Eu am fost trimis în judecată de doamna Kovesi, nici nu mai ştiu şi în ce lună. Eu n-am întâlnit-o pe acea doamnă până la trimiterea în judecată şi nici ulterior. Deci nu aveam cum să mă rog de cineva", a declarat Dragnea.

În ceea ce-l priveşte pe fostul adjunct al SRI  Florian Coldea, Liviu Dragnea a apreciat că Ponta ar trebui să se adreseze Comisiei SRI, dacă ştie că acesta putea influenţa dosare penale.

 

"Dacă despre Coldea ştie că ar fi putut influenţa dosare, cred că ar trebui să meargă la Comisia SRI să spună”, a apreciat preşedintele PSD.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.