Liderul deputaţilor UDMR, Korodi Attila, consideră că Secţia Specială de investigare a magistraţilor nu funcţionează corect la ora actuală, dar că ea nu trebuie desfiinţată, ci reglementată mai bine. "Este nevoie ca acest for care anchetează magistraţi să fie undeva într-o zonă neutră, poate sub Parchetul General", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi dorim ca întotdeauna în domeniul justiţiei să existe o procedură foarte clară care priveşte procedurile de anchetare a magistraţilor. Soluţia care a fost înaintea acestei Secţii Speciale, să fie duse la bun sfârşit aceste proceduri de către DNA, a fost total nefericită (...). Este nevoie ca acest for care anchetează magistraţi să fie undeva într-o zonă neutră, poate sub Parchetul General. Structura şi modalitatea în care aceasta să fie conturată trebuie făcută împreună cu sistemul judiciar, cu CSM, cu asociaţiile profesionale (...). Secţia în sine la ora actuală nu funcţionează corect", a declarat Korodi Attila la RFI.

Liderul deputaţilor UDMR a spus că "dacă se va numi nu secţie, direcţie, nu contează cum se numeşte instituţia, cum funcţionează acum secţia nu funcţionează bine, nu este ok, se ocupă şi de cazuri care nu ar trebui să fie în responsabilitatea acestei instituţii”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.