Preşedintele Klaus Iohannis începe luni consultările cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”, fiind programate să se desfăşoare în perioada 5 - 7 iulie, la Palatul Cotroceni, în contextul finalizării dezbaterii publice. Premierul Florin Cîţu va fi prezent, luni la Cotroceni, la această întrevedere, potrivit agendei prim-ministrului transmisă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, calendarul consultărilor este următorul:

„- Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare;

- Marţi, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere;

- Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul «România Educată»”.

La discuţii, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică.

Proiectul ”România educată” a fost supus dezbaterii publice în decembrie 2018.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede alocarea a 3,6 miliarde de euro pentru România Educată, printre reforme fiind incluse dezvoltarea unui sistem de educaţie timpurie incluziv şi de calitate, bacalaureat reformat, iar ca investiţii 1.800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor, 75.000 de săli de clasă dotate cu mobilier, 20.000 de locuri de recreere şi lectură, 20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.