Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru instituirea anului 2022 ca Anul Smaranda Brăescu, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ este iniţiat de premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând cu anul 2022, pentru a marca personalitatea aviatoarei Smaranda Brăescu, se pot desfăşura anual ceremonii, în datele de 19 mai şi 2 octombrie, care pot fi organizate de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate, prin derularea unor programe şi manifestări cu caracter cultural sportiv, în colaborare cu organizaţii neguvernamentale”, conform legii promulgate de către şeful statului.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot sprijini material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor prevăzute la art. 2, în limita fondurilor disponibile.

Totodată, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători. 2

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.