Şeful statului Klaus Iohannis a avut joi o convorbire la telefon cu preşedintele Israelului Isaac Herzog, la iniţiativa părţii israeliene, informează Administraţia Prezidenţială. Discuţiile au vizat colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Convorbirea se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului Preşedinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând soliditatea relaţiei bilaterale, cu caracter strategic, precum şi faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al României în Orientul Mijlociu. 

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Totodată, în cadrul discuţiilor a fost reliefată relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene.

La rândul său, preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun. Preşedintele Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană. De asemenea, Preşedintele Statului Israel a exprimat apreciere faţă de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.