Preşedintele Klaus Iohannis a depus, vineri, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei, la troiţa din Piaţa Universităţii. Şeful statului apreciază că, în decembrie 1989, ”sătui de abuzuri şi neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor” şi adaugă că ”niciun regim care îşi umileşte şi dispreţuieşte propriii cetăţeni nu poate rezista”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a depus, vineri, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei şi a anunţat că  va milita pentru aflarea adevărului.

”În decembrie 1989, sătui de abuzuri şi neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noştri şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi în libertate şi democraţie. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului şi pedepsirea celor vinovaţi pentru crimele comise atunci”, scrie Klaus Iohannis, vineri, pe Facebook.

Preşedintele a apreciat ”românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică”.

”Istoria ne arată că niciun regim care îşi umileşte şi dispreţuieşte propriii cetăţeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupţie, incompetenţă şi pe dispreţul profund faţă de cetăţean. Onorăm memoria victimelor Revoluţiei doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiţiei şi a instituţiilor democratice”, a mai scris Iohannis în mesajul postat pe pagina de Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.