Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Adevărul Live, că UDMR nu a luat încă o decizie privind referendumul, dar probabil că vom merge pe ideea că este o chestiune de conştiinţă, pentru că nu poţi să impui o anumită atitudine într-o problemă atât de sensibilă. El spune însă că nu poţi să-i spui unui copil că nu are familie dacă părinţii nu sunt căsătoriţi sau dacă este crescut de un singur părinte şi că, de aceea, trebuie reglementat parteneriatul civil, pentru că este important copilul şi el nu trebuie discriminat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi încă nu am luat o decizie, dar după cum se conturează discuţia cu colegii e o treabă de conştiinţă pentru că nu poţi să impui o atitudine obligatorie într-o chestiune atât de sensibilă”, a afirmat liderul UDMR.

Întrebat dacă el personal va merge la vot, Kelemen Hunor a răspuns: ”Asta nu ştiu să vă spun astăzi. Eu nu sunt pe persoană fizică. (...) Azi e mult prea devreme să spun dacă eu personal voi merge la vot sau nu. În UDMR vom contura o poziţie legată de referendum.”

Kelemen a arătat că problemele în această privinţă ”sunt extrem de clare, dar în acelaşi timp extrem de confuze, pentru că toată lumea vorbeşte despre un lucru care deja există în legislaţia românească”. ”Vorbim despre un lucru care s-a stricat în Constituţia din 1991, când a fost introdus acel articol care face confuzie între familie şi căsătorie. În 2003, nu s-a umblat la acel articol, pentru că nu a existat interes pentru acel articol. (...) Se putea face distincţia în Constituţie între familie şi căsătorie”, a explicat el.

Liderul UDMR a subliniat că nu poţi să-i spui unui copil că nu are familie dacă părinţii nu sunt căsătoriţi sau dacă este crescut de un singur părinte.

”Trebuie reglementat parteneriatul civil, pentru că este important copilul şi el nu trebuie discriminat. (...) În primăvară am avut un sondaj şi acolo am văzut exact cam care este orientarea maghiarilor din România în ce priveşte căsătoria, dar când vorbim de familie lucrurile sunt mult mai nuanţate, oamenii sunt pragmatici”, a mai declarat Kelemen Hunor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.