Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, în Parlament, că Uniunea nu aşteaptă" minuni" de la noul guvern, însă aşteaptă "o guvernare responsabilă faţă de fiecare cetăţean". "Însă adevărata responsabilitate, să nu compromiteţi într-un an de zile şansele unei guvernări de centru dreapta pe termen lung, vă aparţine în totalitate. Orice greşeală, orice aroganţă, orice lipsă de profesionalism, orice exces şi lipsa măsurii va compromite şansa să continuaţi şi după alegerile parlamentare", a spus Kelemen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Suntem chemaţi să vă dăm ceea ce aţi dorit, fără inhibiţii, fără scrupule. Aţi dorit cu ardoare puterea executivă, pe lângă cea prezidenţială, înainte de alegerile generale. Astăzi veţi primi ceea ce aţi vrut, veţi avea şi puterea executivă şi va depinde doar de dumneavoastră, domnule Ludovic Orban, în ce mod veţi folosi această putere. Noi cei de la Uniunea Democrată Maghiară din România nu aşteptăm minuni de la noul guvern. Aşteptăm însă o guvernare responsabilă faţă de fiecare cetăţean, aşteptăm respect pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate. Aşteptăm gestionarea corectă şi transparentă a treburilor ţării. Aşteptăm de la dumneavoastră rectificarea de buget şi proiectul de buget pentru anul viitor, unul echilibrat fără excese şi de asemenea unul care să asigure pentru prima dată în istoria noastră recentă 6% din PIB pentru educaţie", a spus Kelemen Hunor.
 
El a adăugat că, dacă Guvernul va respecta comunitatea maghiară din România, va avea respectul şi susţinerea acesteia.
 
"Domnule prim-ministru desemnat, aveţi câţiva miniştri care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate, aveţi şi miniştri care nu au ce căuta într-un guvern de centru dreapta. Sigur, este responsabilitatea dumneavoastră, răspunderea va aparţine. Depinde doar de modul în care veţi acţiona, de modul în care veţi guverna. Însă adevărata responsabilitate să nu compromiteţi într-un an de zile şansele unei guvernări de centru dreapta pe termen lung, vă aparţine în totalitate. Orice greşeală, orice aroganţă, orice lipsă de profesionalism, orice exces şi lipsa măsurii va compromite şansa să continuaţi şi după alegerile parlamentare. România are nevoie şi va avea nevoie de o guvernare de centru dreapta după alegerile de anul viitor. Dacă va avea sau nu, depinde de cum veţi guverna. Vă urez succes, vă vom vota astăzi ca să plecaţi din port către mare, dar suntem cu ochii pe dumneavoastră gata să vă susţinem dacă meritaţi şi pregătiţi să vă sancţionăm inclusiv cu o moţiune de cenzură, dacă va fi cazul", a mai spus Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.