Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, marţi seară, după ce a prezentat întreaga succesiune a ofertelor pe care le-a primit de la PNL şi PSD că nu s-a ajuns la un consens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea să începem cu un exerciţiu de logică formală. Se face rocada conform acordului semnat în 2021. În acest acord se spune cum se schimbă premierul”, a afirmat, marţi seară, Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că, de fapt, ”respectarea acordului se referă doar la rotaţia premierilor, în rest totul este în aer”.

”Cei 2 parteneri au zis că au împărţit ministerele între PNL şi PSD şi au spus că ei renunţă la 2 ministere pentru UDMR. Logic, lucrurile aici scapă într-o prăpastie”, a mai afirmat liderul UDMR.

Acesta a afirmat că formaţiunea pe care o conduce a propus să se respecte protocolul: ”Când eram aproape de soluţie, ne-am trezit că nu se poate, trebuie să mergem fără Dezvoltare şi Mediu. S-a conturat o soluţie, să preluăm 2 ministere noi”.

Liderul UDMR a mai menţionat că, pornind de la ideea că această coaliţie trebuie să meargă mai departe, s-au făcut concesii şi s-a dat dovadă de flexibilitate.

”Principiul să mergem mai departe e atât de puternic, încât căutăm o soluţie. PNL are, după negocierile cu PSD, atât Ministerul Dezvoltării, cât şi Ministerul Mediului. Nu poate renunţa la niciunul dintre cele 2 ministere”, a mai afirmat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o nouă propunere, de asemenea neacceptată de PNL.

”În acest moment, lucrurile se opresc fiindcă pur şi simplu nu am reuşit să ajungem la un consens”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că se mai pot schimba lucruri până în momentul în care sunt trimise în Parlament lista de miniştri şi Programul de Guvernare, dar nu se aşteaptă la mari schimbări.

”Până când nu sunt trimise listele şi Programul de guvernare în Parlament, nu putem spune că s-a închis această etapă pentru cele 3 partide în coaliţie, dar prea multe şanse nu sunt. Până dimineaţă se pot schimba lucrurile. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe şi în zilele următoare vă mai informăm”, a mai declarat Kelemen Hunor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.