Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Congresul Uniunii, că, după 2008, niciun guvern nu a reuşit să îşi ducă mandatul început la bun sfârşit, întrebându-se "cum se poate ajunge la eficienţă când aproape în fiecare an se schimbă guvernul?". "Noi trebuie să facem un efort comun, împreună să punem pe picioare coaliţia din 2020. Coaliţia înseamnă compromis, dialog, înţelegerea celuilalt. A doua opţiune este un guvern minoritar. Trebuie să dăm ce aşteaptă electoratul, ce aşteaptă cetăţenii", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sezonul politic de toamnă a început cu o tensiune nedorită în coaliţie. A început acest sezon politic de toamnă cu congresul nostru, vine congresul PNL, apoi cel al USR PLUS. Acum aproape un an ne-am aşezat la masă şi am spus că vom avea o guvernare stabilă, pentru patru ani", a afirmat Kelemen Hunor, în discursul ţinut vineri, la debutul Congresului UDMR.

El a adăugat că a făcut un calcul, conform căruia din 2008 niciun guvern nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit.

"Am făcut ieri un calcul. După 2008 niciun guvern nu a reuşit să stea patru ani să ducă mandatul început la bun sfârşit. În 13 ani 13 guverne, nu am luat în calcul guvernele interimare. E un lucru care ne pune pe gânduri. Cum se poate ajunge la eficienţă când aproape în fiecare an se schimbă guvernul?", a arătat Kelemen.

El a îndemnat la refacerea coaliţiei de guvernare.

"Noi trebuie să facem un efort comun, împreună să punem pe picioare coaliţia din 2020. Coaliţia înseamnă compromis, dialog, înţelegerea celuilalt. A doua opţiune este un guvern minoritar. Trebuie să dăm ce aşteaptă electoratul, ce aşteaptă cetăţenii. Cu aceste gânduri vă mulţumesc că sunteţi alături de noi. (...) Doresc să spunem peste ani că deciziile noastre au fost ghidate de înţelepciune şi de grija pentru cetăţean", a afirmat liderul UDMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.