Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că el ar fi vrut să fie depusă moţiunea de cenzură săptămâna trecută, nu peste două săptămâni, precizând că partidul pe care îl conduce va vota moţiunea şi vă susţine Guvernul care se forma după căderea Cabinetului Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu aş fi vrut să fie depusă moţiunea de cenzură săptămâna trecută, nu peste două săptămâni. (…) Dacă vine premierul şi trece restructurarea guvernului cu 233 de voturi, atunci nu mai există nicio şansă să depui moţiunea de cenzură. (...) Va râde toată lumea de tine că nici măcar nu ai depus acea moţiune. Şi mai înseamnă că ai făcut calcule destul de stupide. (…) Nimeni nu te va crede că într-adevăr vrei să dărâmi Guvernul”, a declarat liderul UDMR.
 
Kelemen Hunor a spus că UDMR va vota moţiunea de cenzură, dar aşteaptă ca aceasta să fie depusă de cei care au iniţiat demersul.
 
El a precizat că, dacă va cădea Guvernul Dăncilă, UDMR va susţine noul Guvern care se va forma, inclusiv dacă acesta va fi condus de Ludovic Orban.
 
În ceea ce priveşte însă declanşarea alegerilor anticipate, Kelemen Hunor a spus că nu acestea sunt prioritatea.
 
„În acest moment nu alegerile anticipate parlamentare ne lipsesc, ci determinarea, responsabilitatea opoziţiei de a guverna, dacă pică actualul guvern. Mai întâi opoziţia trebuie să vrea cu adevărat să pice guvernul, după care, în caz de reuşită, trebuie să vrea să guverneze”, a subliniat Kelemen.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.