Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că va fi o întrunire joi a coaliţie pentru a discuta şi decide asupra amendamentelor depuse la ordonanţa de urgenţă din domeniul energiei. El a adăugat că subvenţiile pentru energie vor depăşi 40 de miliarde lei, iar prioritare la ajutorul de stat sunt sectoare precum întreprinderile mici şi mijlocii agricultura şi industria alimentară, precizând că va urma o iarnă dificilă şi Guvernul nu va putea salva toate industriile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine (joi - n.r.) vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie. Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susţine de la bugetul de stat”, a declarat el la Digi 24.

Liderul UDMR a mai spus că va exista o compensare şi pentru lemnul de foc.
 
„Mâine (joi - n.r.) în coaliţie vom avea o discuţie. Cel care foloseşte lemnul nu e mai puţin cetăţean decât cel care foloseşte gazul natural”, a mai explicat vicepremierul.
 
Acesta a mai spus că urmează o perioadă dificilă, iar Guvernul nu va putea salva toată industria şi toate segmentele economice.
 
„Trebuie să te uiţi care sunt domeniile prioritare. Ce poţi să susţii ce nu poţi. Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenţia de la stat. Şi nu doar în România. Sunt domeniile prioritare. Întreprinderile mici şi mijlocii care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susţinută de la bugetul de stat şi acolo e o perioadă mai dificilă. Nu vom putea salva toată industria şi toate segmentele economice. Şi acest lucru trebuie spus. Avem priorităţile întreprinderilor mici şi mijlocii, industria alimentară, agricultura, industria de construcţii, acele sectoare care pot fi ajutate. (...) Doar pe subvenţiile care trebuie date pe această ordonanţă pentru consumatorii casnici şi non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârşitul perioadei”, a conchis Kelemen Hunor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.