Preşedintele Ungariei Katalin Novák a anunţat, miercuri, că Ungaria susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, iar ţara noastră poate conta pe sprijin în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am vorbit despre statutul de membru Schengen a României. Ungaria susţine aderarea României la Spaţiul Schenge şi România poate conta pe susţinerea Ungariei în acest sens. I-am spus domnului preşedinte că Ungaria este de fapt o naţiune solidară şi ne bucurăm să vedem că maghiarii din Transilvania au asigurată reprezentarea la cel mai înalt nivel, UDMR fiind parte din Guvern. Ne bucurăm să vedem acest lucru şi avem încredere că interesul nostru, respectiv succesul, traiul de zi cu zi în plaiurile natale va fi posibil şi pentru cetăţenii de etnie maghiară din România. Am convenit acest lucru cu domnul preşedinte. Rezumând, sumarizând eu am încredere că putem continua şi în viitor această colaborare, acest dialog pragmatic pentru viitor, poate cel mai curând la Budapesta şi la alte foruri internaţionale”, a declarat Katalin Novák, într-o conferinţă de presă comună susţinută, miercuri la Palatul Cotroceni, cu şeful statului Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.