Deputatul USR Iulian Bulai susţine că PNL ”a început cu stângul” pentru că a trimis la Bruxelles propunerea Adinei Vălean fără consultarea Parlamentului. ”Luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă”, susţine deputatul, care acordă o bulină neagră PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adina Vălean a fost numită şi acceptată Comisar European fără consultarea Parlamentului României. O bulină neagră pentru PNL. Aşteptam de dimineaţă să fim convocaţi deja pentru a fi consultaţi pe această propunere. Încă nu am primit nicio convocare a Comisiei de Afaceri Europene (CAE), unde sunt membru, din partea Birourilor Permanente Reunite. Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL”, a scris, miercuri, pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Acesta a spus că ”luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă”.

”Şi asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Aţi început cu stângul, dragi colegi!”, a mai scris deputatul USR pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

Preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României. Conform CE, atât Sigfried Mureşan, cât şi Adina Vălean s-au descurcat bine la interviuri, preşedintele ales al CE optând pentru Vălean, prezentată drept un europarlamentar experimentat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.