Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Biroul permanent reunit a stabilit că miercuri, la ora 15.00, va fi citită în plen moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, iar sâmbătă la ora 11.00 este programat votul. În cazul în care nu va exista cvorum, Iordache spune că va fi programată o nouă şedinţă a Birourilor reunite. Liderul Pro România Victor Ponta afirmă, după ce social-democratul Florin Iordache a anunţat calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, că PSD rămâne confiscat de Gaşca Dragnea - Dăncilă - Iordache şi că nu se va vota nicio moţiune sâmbătă, ci luni. Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, spune că social-democraţii fac tot felul de şicane şi pun bariere, în legătură cu moţiunea de cenzură, pentru a mai rămâne o zi în plus la guvernare şi pentru a rămâne conectaţi la supapa de resurse publice. Turcan a precizat că opoziţia va demonstra că Guvernul Dăncilă nu mai are majoritate parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ponta, după ce a fost anunţat calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură: PSD rămâne confiscat de Gaşca Dragnea - Dăncilă - Iordache! Nu se va vota nicio moţiune sâmbătă, ci luni
CITEȘTE ȘI Turcan, despre calendarul moţiunii: Vom mai asista la tot felul de şicane, de blocaje pentru a se perpetua măcar o zi la guvernare şi a rămâne conectaţi la supapa de resurse publice

”Programul pe care cele două Birouri permanente reunite l-a stabilit: pentru astăzi citirea moţiunii şi sâmbătă, la ora 11:00, dezbaterea şi votul. Dacă nu va fi cvorum sâmbătă, va urma un nu Pirou permanent reunit, care va stabili o altă dată de dezbatere a moţiunii”, a declarat, miercuri, Florin Iordche, după Biroul permanent reunit.

Iordache sune că cei 237 de semnatari ai moţiunii ar putea vota în orice zi.

”Cei 237 care au semnat, înseamnă că au şi citit ceea ce au semnat, în consecinţă se pot exprima şi sâmbăta, şi vinerea, şi joia. Care este diferenţa că-şi exprimă votul vinerea sau sâmbăta sau duminica? (...) Din câte ştiu eu, dacă există o urgenţă pentru a debarca acest Guvern, putem veni şi sâmbăta şi duminica şi aşa mai departe”, a mai spus Iordache.

Acesta a explicat că ziua de sâmbătă este exact a treia după prezentarea moţiunii în plen.

”Înţeleg că este o urgenţă să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgenţă să arătăm că aceşti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moţiune de cenzură nu are nici substanţă şi nu poate convinge, deci nu va fi adoptată”, a mai spus Iordache.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.