Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni pentru News.ro, ca reacţie la afirmaţia social-democratului Lucian Romaşcanu, că şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică, că singurele demisii fireşti au fost ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei iar PNL nu are motive să ceară vreunui liberal demisia, nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. ”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”, mai spune Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a arătat Ionuţ Stroe, despre dorinţa celor din PSD ca şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, să facă un pas în spate în scandalul azilelor de bătrâni din Voluntari.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat: ”Aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”.

”Înţelegem dorinţa PSD de a relativiza vinovăţiile şi de a le împărţi cu noi, ca buni parteneri de guvernare, dar suntem convinşi că această tactică este una greşită, care potenţează un discurs generalist care, în final, se va întoarce împotriva ambelor partide”, a precizat Ionuţ Stroe. Întrebat cum comentează declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, Stroe a spus: ”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

”Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan nu”, a mai spus Romaşcanu, arătând că în şedinţa a fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ar trebui să facă un pas în spate”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.