Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV că nu vrea să intre într-o competiţie a paternităţii acestui pachet de măsuri pentru populaţie. ”Aceste măsuri sunt ale unui guvern de coaliţie, cu toate măsurile sunt de acord în egală măsură toţi cei trei parteneri şi nu ar putea fi aprobate dacă ar fi doar rodul unui singur partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În scurt timp, acest pachet major de măsuri sociale şi economice va fi anunţat. Există în momentul de faţă sunt dezbateri în coaliţie. Discuţiile merg foarte foarte bine, în egală măsură toţi partenerii de coaliţie înţeleg scopul acestor măsuri, ca românii să fie cât mai puţin afectaţi de criză şi să existe continuitate economică”, a spus deputatul PNL, purtător de cuvânt al formaţiunii. 

El a precizat că nu vrea să intre într-o competiţie a paternităţii acestui pachet de măsuri.

”Aceste măsuri sunt ale unui guvern de coaliţie, cu toate măsurile sunt de acord în egală măsură toţi cei trei partenerii şi nu ar putea fi aprobate dacă ar fi doar rodul unui singur partid. Sunt măsuri necesare, nu sunt ale unui singur partid, trebuie să ne obişnuim cu ideea că doar guvernul poate aplica aceste măsuri”, a explicat Ionuţ Stroe.

Potrivit lui Stroe, aceste măsuri nu au doar un pronunţat caracter social, ci ţintesc şi economia.

”Ne dorim să nu pierdem locurile de muncă, continuarea activităţilor economice este crucială. Contracte de investiţii aflate în derulare, construcţii, transportatori”, a spus deputatul PNL, precizând că în pachet există şi un prag pentru investiţii mari în economie, IMM-uri, şomaj tehnic. 

Ionuţ Stroe a mai afirmat că există ”pentru fiecare dintre aceste măsuri acorduri cu cei de la Bruxelles. ”Ne bazăm pe fondurile care vin din zona europeană”, a spus el. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, luni, la sediul partidului, despre faptul că măsurile din pachetul pentru sprijinul populaţiei au fost prezentate mai mult de cei de la PSD, că social-democraţii au lucrat la cele mai multe din aceste măsuri, dar că ele au fost ”propuse de miniştri, în interministeriale şi convenite cu prim-ministrul Nicolae Ciucă”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.