Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre reglementarea pensiilor speciale, ceută de PNRR, că ”nu caracterul special al pensiei deranjează ci faptul că se sare calul şi trebuie în sistemul de pensii să fie un echilibru apropo de beneficiile primite urmare a activităţii profesionale, dar şi să ai un sistem predictibil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pensiile speciale sunt cel mai bun exemplu prin care zvonurile înainte de decizii induc idei, panică. În momentul de faţă soluţii sunt, au fost identificate şi de Banca Mondială, unele au fost prezentate deja public”, a spus Ionuţ Stroe, precizând că ”pensia  să nu fie mai mare decât salariul, o idee de bun simt.

El a arătat că, în privinţa vârstei de pensionare, apropo de zvonistică, ”va trebui să aşteptăm cea mai bună soluţie şi nu vor fi decizii abrupte care să afecteze zona de magistraţi sau zona militarilor”.

”Aceste lururi le vom dscuta deschis şi transparent. Apropo de indicatorul de disciplină financiară, despre care a vorbit premierul Ciucă la Bruxelles, nu caracterul special al pensiei deranjează ci faptul că se sare calul. Trebuie în sistemul de pensii să fie un echilibru apropo de beneficiile primite urmare a activităţii profesionale, să ai un sistem predictibil, pentru că, indiferent cine va fi vreodată la guvernare să te asiguri că vei avea de unde plăti şi peste 10 ani aceste pensii”, a spus el. 

Liberalul a mai afirmat că ni se oferă şi flexibilitate să nu mai stăm blocaţi într-un plafon de 9,4 procente.

Ionuţ Stroe a arătat că termenul pe care îl avem prin PNRR pentru a rezolva problema pensiilro speciale îl putem îndeplini până în 31 decembrie, pentru că există la Ministerul Muncii ”o echipă care lucrează zi şi noapte la acest proiect”. ”Înţeleg că se mai poate prelungi o scurtă perioadă, detaliile le poate oferi ministerul muncii”, a mai spus Stroe.

”Din punctul nostru de vedere a venit momentul să corectăm aceste situaţii, nu numai că avem jaloane, dar e nevoie de o reformă absolută, care trebuie să includă şi aceste pensii speciale, care ne dorim să fie aliniate la cele pe contributivitate”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.