Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a subliniat, marţi seară, că influenţa Rusiei este enormă în Republica Moldova, dar Maia Sandu este cel mai curajos preşedinte pe care l-a avut ţara vecină până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Influenţa Rusiei în Republica Moldova este enormă. De la instituţii de cultură, de presă, de la activităţi care sunt finanţate cu bani grei din Rusia, până la nivelul acestor reţele de crimă organizată. Prezenţa lor acolo este una consistentă. Citeam în presă nişte declaraţii ale  doamnei Maia Sandu şi spunea că serviciile de informaţii moldoveneşti  cunosc mai mult decât presa a reflectat şi cu siguranţă în viitor vor destructura, la fel cum au făcut şi până acum, mult mai multe reţele de spionaj rusesc de pe teritoriul Moldovei”, a declarat Ionuţ Stroe, marţi seară, la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că treaba preşedintelui Maia Sandu este grea şi că e bine să profite de contextul de securitate regional.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Este un câmp pe care ruşii sunt prezenţi în număr foarte mare. Treaba doamnei Maia Sandu, de altfel cel mai curajos preşedinte pe care l-a avut Moldova de până acum, este extrem de grea, dar o văd foarte hotărâtă şi e foarte bine să profite şi de contextul acesta de securitate regional în care poţi să te baţi mult mai pe fază cu spionajul rusesc pentru că e nevoie de Moldova în zona de securitate occidentală”, a mai adăugat Stroe.

Presa de la Chişinău se întreabă dacă agenţii ruşi interceptează instituţiile Republicii Moldova prin intermediul antenelor instalate pe clădirile ambasadei, după ce au fost observate foarte multe astfel de dispozitive instalate pe acoperişurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice ruse.

Ambasada are sediul pe bulevardul Ştefan cel Mare, principala arteră din capitala moldoveană, unde se află şi Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia Republicii Moldova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.