Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a comentat joi, la Realitatea Plus, afirmaţiile lui Marcel Ciolacu, prin care a criticat iniţiativa PNL de lansare a petiţiei pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu, implicat într-un scandal sexual. ”Este regretabil că acest mesaj de ridiculizare vine din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus Stroe, arătând că liderul PSD are suficiente instrumente pentru a-l determina pe acest individ să plece din Parlament şi nu crede că ar trebui să condamnăm un demers perfect legitim din partea preşedintelui Senatului, Alina Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este profund greşit şi în egală măsură chiar regretabil să se folosească de către domnul Ciolacu astfel de termeni când vorbim de această petiţie care condamnă comportamente care chiar în percepţia Parchetului sunt legate de pedofilie, viol şi lucruri de genul ăsta”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

El a arătat că, în primul rând ”este regretabil că acest mesaj de ridiculizare vine tocmai din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, care este al doilea om în stat”.

”M-aş fi aşteptat ca preşedintele partidului, chiar dacă este preşedintele partidului din care provine deputatul din acest scandal, să susţină un asemenea demers. Pentru că, practic, în acest scandal este vorba de două dosare penale, unul pentru viol, aşadar fapte dezumanizatoare, fapte care sunt percepute nu numai în plan politic ci şi în plan social, de către întreaga noastră societate, ca fiind extrem, extrem de grave”, a spus el. 

Întrebat dacă au astfel de demers ar duce la ruperea coaliţiei, Ionuţ Stroe a spus că nu, pentru că Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a procedat foarte corect şi a iniţiat un demers perfect legal.

”Este la îndemâna cetăţenilor să susţină o solicitare publică în legătură cu încetarea mandatului acestui individ, chiar dacă el face parte dintr-un partid sau a făcut parte dintr-un partid aflat la guvernare”. 

”Din punctul meu de vedere, există în acest moment şi sunt la îndemâna preşedintelui PSD suficiente instrumente, dacă nu chiar puterea de convingere necesară de a-l determina pe acest individ să plece din Parlament. Nu cred că ar trebui să condamnăm un demers perfect legitim din partea preşedintelui Senatului”, a mai spus Ionuţ Stroe. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că i-a cerut lui Aurel Bălăşoiu să-şi dea o demisie de onoare, după secandlul sexual în care a fost implicat. El a comentat ironic iniţiativa PNL privind o petiţie prin care i se cere deputatului renunţarea la mandatul din Parlament, afirmând că ”restul, cu fandoseli şi strângeri de semnături, speculaţii de genul ăsta, nu veniţi, că nu intru în acest circ”.

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a iniţiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu, în cazul căruia Parchetul ICCJ s-a sesizat din oficiu pentru act sexual cu un minor şi face cercetări, în alt dosar, pentru viol, deschis în urma unei sesizări.

”A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinţi un model pentru cetăţeni. Nu este cazul deputatului Bălăşoiu”, a arătat Gorghiu.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.