Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a criticat, marţi, adoptarea unui proiect de devansare a alegerilor prezidenţiale în an electoral, acuzând ”PSD roşu şi PSD galben că şi-au dat mâna să călce în picioare democraţia”. Liderul deputaţilor USR a mai susţinut că ”singurul lucru bun din această devansare a prezidenţialelor este că România va scăpa cu două luni înainte de cel mai leneş preşedinte pe care l-a avut vreodată”. Cu toate acestea, Constituţia prevede că mandatul preşedintelui este de cinci ani de la sdata depunerii jurământului, astfel că România va avea, în premieră, după alegerile prezidenţiale din luna septembrie, doi preşedinţi, unul ales şi unul în funcţie.
Ce prevede Constituţia
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Articolul 83 din Constituţie prevede că mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales. Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.
Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege al UDMR care prevede modificarea datei alegerilor Preşedintelui României.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...