Ionel Sorinel Vasilca, adjunct din 2005 al directorului STS, a fost numit şef al Serviciului, prin decizia CSAT, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Preşedintele României a propus Consiliului şi acesta a aprobat eliberarea din funcţie a domnului general Marcel Opriş, directorul Serviciului, şi a domnului general-maior Ioan Balaure, adjunctul directorului. De asemenea, la propunerea Preşedintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea domnului general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcţia de director”, se arată în comunicatul de presă de la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Conform sursei citate, Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfăşurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluţiei profesionale şi militare. Până în prezent, a ocupat funcţia de adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, din decembrie 2005.

El are vârsta de 51 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 26 iulie, decretul de trecere în rezervă a şefului STS, generalul Marcel Opriş. Preşedintele Iohannis a semnat şi decretul de trecere în rezervă a unuia dintre cei doi directori adjuncţi ai STS, generalul maior Ioan Balaure. Marcel Opriş era directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 12 ani.

Conform celei mai recente declaraţii de avere publicate pe site-ul STS, Vasilca deţine, împreună cu soţia sa, terenuri intravilane în Breaza, în comuna Cristian din judeţul Sibiu şi în comuna Săvineşti din judeţul Neamţ, cote părţi din terenuri agricole în Săvineşti şi Roznov în judeţul Neamţ şi un teren în extravilanul comunei Cristian, precum şi un apartament de 65 mp. şi cotă parte dintr-un alt apartament din Bucureşti, o casă de vacanţă de 136 mp. în Sibiu şi o casă de locuit de 80 mp. în Săvineşti.

El are şi două autoturisme - Opel Astra N'joy fabricat în 2006 şi Fiat Brava SX din 1997 - şi o rulotă Burnster fabricată în 1980.

Vasilca are în conturi la mai multe bănci peste 19.000 de lei, 2.000 USD şi 28 Euro, dar a contractat şi două credite la Bancpost de 79.650 Euro (scadent în 2027) şi 32.000 Ron (scadent în acest an).

În ultimul an fiscal încheiat, el a încasat de la STS un salariu anual de 118.573 Ron, iar soţia sa, care este prodecan la Universitatea Tehnică de Construcţii, Facultatea de Geodezie, 59.472 Ron din salariu, iar ca PFA, din lucrări de cadastru, suma de 1.099 Ron.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.