Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga Legea care creşte salariile pentru angajaţii statului din domeniile educaţiei şi sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebat ce va face când va ajunge pe masa sa legea care stipulează majorarea salariilor din educaţie şi sănătate, Klaus Iohannis a răspuns: ”O voi promulga”.

Curtea Constituţională a decis că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituţională şi a amânat pentru vineri decizia pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale. 

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost atacată la CCR de către Guvern şi PNL, cele două sesizări fiind conexate de judecătorii constituţionali.

”S-au conexat şi a fost respinsă sesizarea de neconstituţionalitate. (...) Sunt constituţionale deci”, a spus Valer Dorneanu în privinţa celor două sesizări. 
Premierul Dacian Cioloş a anunţat pe 8 noiembrie că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

El a subliniat că solicitarea de control de constituţionalitate vizează legea de aprobare a Ordonanţei, astfel că, orice decide Curtea, OUG rămâne în vigoare şi se aplică.

Cioloş a mai susţinut că nu este posibil ca parlamentarii să nu fi ştiut despre Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, potrivit căreia cu şase luni înainte de alegeri parlamentare nu se mai adoptă acte normative legate de majorări de salarii. Premierul a precizat că legea spune că instituţiile publice nu adoptă astfel de acte normative, iar Parlamentul este instituţie publică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.