Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, marţi, că va răspunde repede nominalizării lui George Ciamba pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, la adresa căruia a şi exprimat aprecieri, dar că pentru a da un răspuns la propunerea ca Ecaterina Andronescu să fie numită ministru al Educaţiei va dura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a precizat că trebuie să se lămurească dacă Andronescu a vrut să fie desemnată, pentru că recent lui i-a spus contrariul, sau dacă este doar o dorinţă a partidului.

”Parcă acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam cu remanierea Guvernului. Văd că au lăsat-o mai moale şi acum se face o remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul este convins să plece şi este înlocuit cu cineva propus de partid. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede şi mă voi strădui să dau un răspuns rapid. Este vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Totuşi, ne pregătim pentru a prelua preşedinţia UE şi nu avem un ministru care gestionează aceste afaceri. Nu ştiu de ce a demisionat ministrul Negrescu, nici nu a dat explicaţii foarte clare”, a afirmat preşedintele.

În opinia sa, propunerea care a fost făcută e una pe care o va citi ”într-o notă pozitivă”.

”Cu dl Ciamba am mai lucrat, este un bun expert în afaceri europene, am colaborat bine până acum şi cred că este foarte important să dau repede o rezoluţie pe această propunere, ca să ne mişcăm odată”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că nu a criticat Guvernul pentru a-i opri din muncă, ci pentru a-i impulsiona, ”doar, doar se întoarce cineva din Arabia şi pune mâna şi lucrează ceva, măcar în ceasul al doisprezecelea”.

”Cealaltă propunere, dacă bine am reţinut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învăţământ. Ei, aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult, dintr-un motiv simplu. Eu am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnică. (...) Neîntrebată, mi-a spus totuşi dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau e numai dorinţa partidului sau dacă se face o remaniere cu bucata”, a mai declarat şeful statului.

Preşedintele a precizat că se poate numi un alt ministru interimar la Educaţie, până se lămureşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.