Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Ploieşti, că va promulga legea privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot ”imediat ce va ajunge” la el, şeful statului spunând că a fost ”neplăcut surprins” de absenţa parlamentarilor PSD de la lucrările Comisiei de apărare, în care trebuia discutat acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a afirmat, la finalul unei dezbateri la care a participat la Universitatea din Ploieşti, întrebat despre escala secretarului de stat american Rex Tillerson la Bucureşti, că nu ştie dacă există o legătură directă între vizita acestuia şi amânarera discuţiilor privind cumpărarea sitemului de rachete Petriot de la Guvenrul american din cauza lipsei de cvorum.

”Nu ştiu dacă există o legătură directă între aceste două evenimente, dar pot să vă spun că am fost foarte neplăcut surprins când, într-o comisie a Parlamentului României, trebuia discutată o chestiune vitală pentru securitatea naţională şi un anumit grup de parlamentari pur şi simplu a considerat că nu este cazul să meargă acolo, o abordare totuşi nepotrivită şi cred că este bine că şi-au dat seama şi dumnealor că este nepotrivită, au corectat-o între timp, a trecut prin ambele camere şi imediat ce va ajunge la mine această lege o să fie promulgată şi va merge mai departe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost adoptat marţi de Camera Deputaţilor, forul decizional, după ce cu o zi înainte a fost adoptat şi de Senat. Legea urmează să fie transmisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât până la 1 decembrie să poată fi semnat contractul cu SUA pentru achiziţia rachetelor, urmând ca până la jumătate lunii viitoare să fie plătită şi prima tranşă de 910 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.