Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că România nu are capacitatea de a face testarea în masă a populaţiei, neavând nici dotări, nici personalul necesar pentru acest lucru. "Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante", a susţinut Iohannis, menţionând că este recomandată testarea persoanelor suspecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În primul rând, România nu are capacitatea pur şi simplu pentru testarea în masă, în număr foarte mare. Deci testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante", a declarat Iohannis, miercuri, în conferinţa de presă, întrebat dacă el consideră oportună o testare în masă a populaţiei.
 
El a adăugat că se recomandă însă testarea persoanelor în cazul cărora sunt suspiciuni de infectare.
 
"Ceea ce este recomandat şi în România - de asta tot creşte numărul de testări - este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi este un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am pornit", a susţinut şeful statului.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.