Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la ceremonia de învestire a lui Cristian Ghinea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene, că nemulţumirile pe care le are legate de activitatea Guvernului le discută cu premierul Dacian Cioloş, el susţinând că nu există nemulţumiri care "să ducă la vreun circ între palate sau la certuri între preşedinte şi prim-ministru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Fondurilor Europene, şeful statului a ţinut să clarifice afirmaţiile făcute luni la Timişoara, unde a spus că are "ceva nemulţumiri legate de Guvern”.

"M-am referit acum câteva zile, când am fost la o manifestare foarte frumoasă la Timişoara, o manifestare de cercetare, cu cercetători din ţară şi din străinătate, şi am făcut acolo o afirmaţie care nu ştiu dacă a fost foarte bine înţeleasă, cea cu «am ceva nemulţumiri legate de Guvern». […] Asta a fost una din nemulţumirile mele, că pe zona fondurilor europene lucrurile încă nu s-au mişcat aşa cum probabil ar fi trebuit", a afirmat preşedintele.

El a spus că alte două nemulţumiri au fost legate de "actul normativ care ar fi venit să reglementeze salarizarea bugetarilor" şi de situaţia de la Operă.

"Astfel de nemulţumiri le am, le discut cu prim-ministrul Cioloş, şi, după cum se vede, ele se rezolvă. Nu există nemulţumiri care duc la vreun circ între palate sau la certuri între preşedinte şi prim-ministru. Noi lucrăm împreună şi rezolvăm problemele", a mai declarat Iohannis.

La un moment dat, preşedintele şi-a întrerupt discursul pentru a face observaţie unor jurnalişti: "Dacă domnii jurnalişti au ceva de spus, aveţi cuvântul, după care pot sa continui, da? Mulţumesc!". 

La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Cristian Ghinea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene, organizată la Palatul Cotroceni, au participat premierul Dacian Cioloş, preşedintele Camerei Deputaţilor, cei doi vicepremieri şi alţi membri ai Cabinetului. De la ceremonie a lipsit preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, la Timişoara, că sunt lucruri care îl nemulţumesc la acest Guvern, precizând însă că ”nu toate se rezolvă pe scena publică”. El a adăugat că Guvernul actual a fost ”o soluţie până la alegerile din toamna acestui an” şi că nu este Guvernul său.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.