Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu există o discuţie concretă în această perioadă despre o remaniere guvernamentală, însă „în măsura în care premierul va ajunge la concluzia că miniştrii nu au perfomat conform aşteptărilor este posibil cândva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În măsura în care premierul va ajunge la concluzia că miniştrii nu au perfomat conform aşteptărilor este posibil cândva, dar nu există un orizont, să se facă astfel de propuneri. Nu există o discuţie concretă în această perioadă despre remaniere”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi dacă este oportună o remaniere şi dacă a a avut discuţii în acest sens cu premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a precizat luni că nu au fost discuţii despre o remaniere guvernamentală şi el nu a vorbit despre niciun fel de remaniere. El a mai spus că evaluarea miniştrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acţiune, decizie, hotărâre de Guvern, ordonanţă sau explicaţie publică. De asemenea, şeful Executivului a adăugat că în legea bugetului de stat este inclus un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, „ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv”.

Şeful statului a avut marţi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, organizată de Preşedinţia portugheză la Consiliul Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.