Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Forumul „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”:, că tot mai mulţi români înţeleg de ce este absolut necesar să adopte un stil de viaţă sănătos şi să fie permanent informaţi cu privire la efectele pe care obiceiurile nocive, cum este fumatul, le au asupra propriei sănătăţi, însă PSD a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenţia, care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, el remarcând că nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nici îmbunătăţirea infrastructurii sectorului sanitar, şi, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este îmbucurător că tot mai mulţi români înţeleg de ce este absolut necesar să adoptăm un stil de viaţă sănătos şi să fim permanent informaţi cu privire la efectele pe care obiceiurile nocive, cum este fumatul, le au asupra propriei sănătăţi. Această responsabilizare individuală trebuie însă dublată şi încurajată de efortul autorităţilor. Din păcate, guvernarea PSD a eşuat şi în ceea ce priveşte prevenţia, care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare",a declarat Iohannis în cadrul Forumului Global „Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun”.

El a susţinut că, în pofida promisiunilor făcute de guvernanţi, nu vedem campanii eficiente de informare menite să le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun.

"Şi dacă asta ar fi singura problemă! Dar nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici îmbunătăţirea infrastructurii sectorului sanitar, şi, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni. Vedem, în schimb, ignorarea problemelor reale din sănătate, pacienţi nemulţumiţi, medici demotivaţi, crize şi noi, şi noi scandaluri televizate", a comentat preşedintele.

În opinia sa, sănătatea generaţiei de acum şi a celei viitoare trebuie să fie mai presus de orice obiectiv care aduce câştiguri electorale sau politice pe termen scurt şi chiar dacă rezultatele programelor de sănătate care promovează prevenţia nu sunt vizibile imediat, ele generează beneficii pe termen mediu şi lung.

"Prevenţia în sensul tematicii forumului de astăzi înseamnă comunicarea riscurilor fumatului, transmiterea informaţiei prin canale avizate, de către experţi, politici de combatere a consumului de tutun coerent implementate, legislaţie adecvată şi aplicată consecvent, protejarea şi respectarea drepturilor omului!", a conchis Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.