Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine. „Aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a mai spus şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu cred că aşa cum este acuma e foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat marţi dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier să fie şi presedintele PNL.
 
Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”.
 
Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a argumentat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.
 
Şeful statului a avut marţi o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, organizată de Preşedinţia portugheză la Consiliul Uniunii Europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.