Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă ar trebui schimbată Constituţia astfel încât şeful statului să poată fi membru de partid, că „preşedintele poate să fie sau să nu fie membru de partid”. El a adăugat că acest lucru nu prea contează, important fiind ca preşedintele să acţioneze pentru România şi pentru români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că preşedintele poate să fie sau să nu fie membru de partid. După părerea mea nu prea contează. Important este cum acţionează preşedintele şi eu cred că este important şi aşa mă străduiesc să acţionez pentru România şi pentru români”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat miercuri la Cotroceni dacă în calitate de preşedinte al României, crede că ar trebui modificată Constituţia în aşa fel încât preşedintele României să fie membru de partid.

Chestionat dacă îl reţine cumva faptul că nu sunteţi membru de partid să aibă declaraţii mai dure, şeful statului a răspuns: „Câteodată am declaraţii mai dure, câteodată mai puţin dure. Sper că ele aduc un pic de lumină în temele pe care le puneţi pe tapet”.

Potrivit articolului 84 „Incompatibilităţi şi imunităţi” din Constituţie, „în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată. Preşedintele României se bucură de imunitate”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.