Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, dar a refuzat să detalieze dacă acest lucru se va întâmpla prin asumarea răspunderii sau printr-o ordonanţă de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi”, a anunţat, miercuri, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Întrebat sub ce modlitate va face acest lucru Guvernul, Iohannis a spus: Veţi observa direct, atunci când urmăriţi activitatea Guvernului”.

Întrebat despre scrisoarea pe care liderul PSD a anunţat că o trimite liderilor europeni, reclamând un abuz de putere, preşedintele a spus că ”fiecare cu interpretarea lui”.

”Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de Guvern în foarte scurt timp. Am mai spus acest lucru, este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care, până la urmă, va trebui să intre în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile”, a mai spus şeful statului.

La insistenţele jurnaliştilor legate de modalitatea de promovare a proiectului, Iohannis a precizat: ”Veţi primi de la Guvern foarte concret variantele pe care le vor promova, eu nu cred că este rolul meu să vă spun ceva face Guvernul”.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.