Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernmentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Este ceva ce nu s-a mai întâmplat, nu s-a mai auzit şi, în acest fel, nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă, mai degrabă, cu un carusel decât cu o guvernare. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Până atunci, pot să vă spun că nu se va întâmpla în această zonă nimic", a precizat Iohannis.

CITEȘTE ȘI Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor

El a remarcat că a primit la două zile după remaniere o nouă propunere de remaniere guvernamentală şi că "acest lucru nu este de bun augur" şi că în urma unei analize a constatat că în cei doi ani de guvernare PSD-ALDE au existat 70 de politicieni care au fost şi sunt miniştri.

"Aşa nu se poate guverna. E imposibil să schimbi miniştrii toată ziua bună ziua. Cum să funcţioneze un Guvern cu două remanieri într-o săptămână? Nu sunt de acord să contribui la oastfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel", a declarat preşedintele.

Şeful statului a negat că prin refuzul de a semna revocări blochează activitatea Guvernului.

"Pot să vă asigur că nimic din ce fac eu nu pune în dificultate Guvernul. Ştiu că unii speculează că aş bloca activitatea Guvernului. Nici vorbă. Guvernul este complet, n-are decât să lucreze! După 1 Decembrie, vom discuta", a susţinut preşedintele.

Întrebat ce se va întâmpla la Transporturi, unde ministrul Lucian Şova şi-a depus demisia, existând riscul ca acesta să nu-şi mai îndeplinească atribuţiile, Iohannis a argumentat: "Nu există aşa ceva! Nu este un post de paznic la o cooperativă, este un post de ministru. Iar ministrul stă în funcţie şi munceşte în folosul ţării până când se publică decretul de eliberare din funcţie".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.